Pegasus Mail & Mercury

Welcome to the Community for Pegasus Mail and
The Mercury Mail Transport System, the Internet's longest-serving PC e-mail system!
Welcome to Pegasus Mail & Mercury Sign in | Join | Help
in
Home Blogs Forums Downloads Pegasus Mail Overview Mercury Overview Wiki

FastMail and IMAP

Last post 11-21-2009, 4:48 by Michael Robertson. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-20-2009, 5:07

    FastMail and IMAP

    One of my email providers is FastMail.  I am using their IMAP service for receiving mail which is set-up with SSL on port 993.  Yesterday, when I launched Pegasus Mail, FastMail refused to connect.  After checking all the parameters, I decided to change SSL to "Disabled" and the port to 143.  I could now receive email.   When I checked the FastMail web site the following message was posted on their Blog:

    "Due to a recently discovered SSL man-in-the-middle flaw, I’ve upgraded our web, IMAP and POP proxy servers to disable SSL renegotiation.

    At the same time, I’ve disabled SSLv2 protocol (it’s been deprecated 1996) and disabled all “LOW” and “EXPORT” ciphers.

    In theory, there should be no user visible changes, but some very, very old email clients or browsers may experience problems. Unfortunately in those cases, people are either going to have to use non-SSL access, or upgrade their email client/browser to a newer version."

    Is there a problem with the way Pegasus Mail uses IMAP?
    __
    Oceanside, CA USA
  •  11-21-2009, 0:48

    • aderoy is not online. Last active: 01-26-2020, 17:54 aderoy
    • Top 50 Contributor
    • Joined on 05-09-2007
    • Participant
    • Points 2,600

    Re: FastMail and IMAP

    There is a post in the Commnity Support regarding this. Sorry do not know how to reference. Basic idea:

    Reading the blog and forums for Fastmail I was able to find this tidbit:

    Try changing the hostname to insecuressl.messagingengine.com. We've added a couple of extra IP addresses and configured that hostname with SSLv2 support.

     ------------------------

     

    Does work, otherwise use the non-SSL port (143).

  •  11-21-2009, 4:48

    Re: FastMail and IMAP

    aderoy:

    There is a post in the Commnity Support regarding this. Sorry do not know how to reference. Basic idea:

    Reading the blog and forums for Fastmail I was able to find this tidbit:

    Try changing the hostname to insecuressl.messagingengine.com. We've added a couple of extra IP addresses and configured that hostname with SSLv2 support.

     ------------------------

     

    Does work, otherwise use the non-SSL port (143).

    Yes, I read the update on the blog after I posted here.  Thanks for the response.

     


    __
    Oceanside, CA USA
View as RSS news feed in XML

Contact | Advertise | Host provider: PraktIT | Terms of Use | Privacy Statement
Copyright © 2007-2011 David Harris / Peter Strömblad. | Pegasus Mail Home Page