Dutch Pegasus Mail
steeds wordt gelezen mail opgehaald

 Ha Elsy,

Daar is de volgende oplossing voor:
1.    ga naar File - Network configuration... en dan tabblad Receiving (POP3)

2.    selecteer de betreffende POP3 defintie en klik op Edit...

3.    verwijder het vinkje in het vakje voor: "Delete mail on server once it has been successfully retrieved"

4.    klik op tabblad "Download controls" en plaats een vinkje in het vakje voor: "Download only unread mail "

Nu worden alleen de berichten die je niet gelezen hebt opgehaald. Succes.

 Ha Elsy, Daar is de volgende oplossing voor: 1.    ga naar File - Network configuration... en dan tabblad Receiving (POP3) 2.    selecteer de betreffende POP3 defintie en klik op Edit... 3.    verwijder het vinkje in het vakje voor: "Delete mail on server once it has been successfully retrieved" 4.    klik op tabblad "Download controls" en plaats een vinkje in het vakje voor: "Download only unread mail " Nu worden alleen de berichten die je <i>niet</i> gelezen hebt opgehaald. Succes.

Ik heb vanmiddag pegasus geinstalleerd.

1. Ik heb een nieuwe map gemaakt oftewel een nieuwe mailbox.

Ook heb ik een nieuwe identiteit aangemaakt en deze aan die nieuwe mailbox gekoppeld.

Als ik die identiteit selecteer in de dropdown en dan kijk bij Tools -> Internet Options, dan staat daar alles goed ingevuld.

Toch komt er geen post binnen in mijn nieuwe mailbox.

Er komt wel post binnen in mijn default mailbox.

Wie weet hoe dit kan?

 2. Als er post binnenkomt in mijn default mailbox dan gaat het grootste gedeelte meteen naar de junk-map.

Als daar post bij zit dat geen junk is klik ik er rechts op en "leer" hem dat dit geen spam is.

Daarna sleep ik het weer naar mijn inkomende nieuwe mail. Helaas als ik dan die map selecteer gooit hij het meteen weer in de junk-mail map.

Hoe kan ik dit wijzigen?

 

<P>Ik heb vanmiddag pegasus geinstalleerd.</P> <P><STRONG>1.</STRONG> Ik heb een nieuwe map gemaakt oftewel een nieuwe mailbox.</P> <P>Ook heb ik een nieuwe identiteit aangemaakt en deze aan die nieuwe mailbox gekoppeld.</P> <P>Als ik die identiteit selecteer in de dropdown en dan kijk bij Tools -> Internet Options, dan staat daar alles goed ingevuld.</P> <P>Toch komt er geen post binnen in mijn nieuwe mailbox.</P> <P>Er komt wel post binnen in mijn default mailbox.</P> <P>Wie weet hoe dit kan?</P> <P><STRONG> 2.</STRONG> Als er post binnenkomt in mijn default mailbox dan gaat het grootste gedeelte meteen naar de junk-map.</P> <P>Als daar post bij zit dat geen junk is klik ik er rechts op en "leer" hem dat dit geen spam is.</P> <P>Daarna sleep ik het weer naar mijn inkomende nieuwe mail. Helaas als ik dan die map selecteer gooit hij het meteen weer in de junk-mail map.</P> <P>Hoe kan ik dit wijzigen?</P> <P mce_keep="true"> </P>

Beste Elsy,

1. Alle mail komt binnen in de (hoofd) New Mail-folder; met filterregels kun je die mail naar een andere mailbox verplaatsen.
Hoe je regels maakt kun je lezen op: http://www.pegasusmail.nl/tip22.php
De aangemaakte en aan een mailbox gekoppelde identiteit werkt als je een bericht - in die nieuwe mailbox beantwoord; automatisch wordt de identiteit aan het antwoord gekoppeld. Je kunt zowel aan een nieuwe mailbox als aan de mappen in die mailbox een identiteit koppelen.
2. Op deze vraag weet ik niet direct een antwoord. Je zou kunnen proberen om een nieuwe folder vb. SPAM aan te maken en die te gebruiken. Wel onder Spamhalter aangeven dat SPAM de nieuwe folder voor spam is.


Beste Elsy, 1. <STRONG>Alle</STRONG> mail komt binnen in de (hoofd) New Mail-folder; met filterregels kun je die mail naar een andere mailbox verplaatsen. Hoe je regels maakt kun je lezen op: http://www.pegasusmail.nl/tip22.php De aangemaakte en aan een mailbox gekoppelde identiteit werkt als je een bericht - in die nieuwe mailbox beantwoord; automatisch wordt de identiteit aan het antwoord gekoppeld. Je kunt zowel aan een nieuwe mailbox als aan de mappen in die mailbox een identiteit koppelen. 2. Op deze vraag weet ik niet direct een antwoord. Je zou kunnen proberen om een nieuwe folder vb. SPAM aan te maken en die te gebruiken. Wel onder Spamhalter aangeven dat SPAM de nieuwe folder voor spam is.

[quote user="Elsy"]

Ik heb vanmiddag pegasus geinstalleerd.

1. Ik heb een nieuwe map gemaakt oftewel een nieuwe mailbox.

Ook heb ik een nieuwe identiteit aangemaakt en deze aan die nieuwe mailbox gekoppeld.

Als ik die identiteit selecteer in de dropdown en dan kijk bij Tools -> Internet Options, dan staat daar alles goed ingevuld.

Toch komt er geen post binnen in mijn nieuwe mailbox.

Er komt wel post binnen in mijn default mailbox.

Wie weet hoe dit kan?

 [/quote]

Een aan een mailbox gekoppelde identiteit wordt alleen gebruikt als vanuit die folder een reply of een forward wordt gedaan. Voor een nieuwe uitgaande mail kies je een identiteit in de special pane van het scherm, als je een ander wilt dan default.

 [quote user="Elsy"]

 2. Als er post binnenkomt in mijn default mailbox dan gaat het grootste gedeelte meteen naar de junk-map.

Als daar post bij zit dat geen junk is klik ik er rechts op en "leer" hem dat dit geen spam is.

Daarna sleep ik het weer naar mijn inkomende nieuwe mail. Helaas als ik dan die map selecteer gooit hij het meteen weer in de junk-mail map.

Hoe kan ik dit wijzigen?

[/quote]

 Hmmm dit snap ik niet zo goed. Want een mail uit de spamfolder slepen is op zich ook al een correctie. Overigens kan je beter de nieuwe mail map gewoon open laten staan in de achtergrond (ervan uitgaande dat je in preview mode (3-window scherm) werkt. Mail anders even direct, buiten het forum om.

Han 

[quote user="Elsy"]<p>Ik heb vanmiddag pegasus geinstalleerd.</p> <p><b>1.</b> Ik heb een nieuwe map gemaakt oftewel een nieuwe mailbox.</p> <p>Ook heb ik een nieuwe identiteit aangemaakt en deze aan die nieuwe mailbox gekoppeld.</p> <p>Als ik die identiteit selecteer in de dropdown en dan kijk bij Tools -> Internet Options, dan staat daar alles goed ingevuld.</p> <p>Toch komt er geen post binnen in mijn nieuwe mailbox.</p> <p>Er komt wel post binnen in mijn default mailbox.</p> <p>Wie weet hoe dit kan?</p><p> [/quote]</p><p>Een aan een mailbox gekoppelde identiteit wordt alleen gebruikt als vanuit die folder een reply of een forward wordt gedaan. Voor een nieuwe uitgaande mail kies je een identiteit in de special pane van het scherm, als je een ander wilt dan default.</p><p> [quote user="Elsy"]</p> <p><b> 2.</b> Als er post binnenkomt in mijn default mailbox dan gaat het grootste gedeelte meteen naar de junk-map.</p> <p>Als daar post bij zit dat geen junk is klik ik er rechts op en "leer" hem dat dit geen spam is.</p> <p>Daarna sleep ik het weer naar mijn inkomende nieuwe mail. Helaas als ik dan die map selecteer gooit hij het meteen weer in de junk-mail map.</p> <p mce_keep="true">Hoe kan ik dit wijzigen? </p><p>[/quote]</p><p> Hmmm dit snap ik niet zo goed. Want een mail uit de spamfolder slepen is op zich ook al een correctie. Overigens kan je beter de nieuwe mail map gewoon open laten staan in de achtergrond (ervan uitgaande dat je in preview mode (3-window scherm) werkt. Mail anders even direct, buiten het forum om. </p><p>Han </p>

-- Han van den Bogaerde - support@vandenbogaerde.net Member of Pegasus Mail Support Group. My own Pegasus Mail related web information: http://www.vandenbogaerde.net/pegasusmail/

Dit was mijn eerste post hier en ik heb waarschijnlijk over het hoofd gezien dat ik een mailtje wil ontvangen als iemand antwoord geeft.

Sorry dus dat ik wat laat ben.

 

Ik ga hier morgen even mee verder, ben er de hele dag al weer mee bezig......

<P>Dit was mijn eerste post hier en ik heb waarschijnlijk over het hoofd gezien dat ik een mailtje wil ontvangen als iemand antwoord geeft.</P> <P>Sorry dus dat ik wat laat ben.</P> <P mce_keep="true"> </P> <P>Ik ga hier morgen even mee verder, ben er de hele dag al weer mee bezig......</P>

Misschien is "Content control" geactiveerd en zorgt DIE dat de mail in de spam-folder verdwijnt?

Voor vertrpuwde afzenders kun je een "whitelist" aanleggen. Mail van deze afzenders zal niet door SpamHalter of Content control worden beoordeeld.

 

<p>Misschien is "Content control" geactiveerd en zorgt DIE dat de mail in de spam-folder verdwijnt?</p><p>Voor vertrpuwde afzenders kun je een "whitelist" aanleggen. Mail van deze afzenders zal niet door SpamHalter of Content control worden beoordeeld.</p><p> </p>

Misscien is Content Control de boosdoener, De-activeer Content control en kijk wat er dán gebeurt.

 

 

<p>Misscien is Content Control de boosdoener, De-activeer Content control en kijk wat er dán gebeurt.</p><p> </p><p> </p>

Ik heb deze even uitgezet en nu blijft het wel netjes in de inbox staan.

 

Nu is er weer iets anders.......ik krijg steeds dezelfde mail binnen. Ik heb hem net opgestart en dat wat binnen is gekomen komt achter elkaar steeds opnieuw binne.

Het blijft maar binnen komen, hoe kan dit nu weer.

<P>Ik heb deze even uitgezet en nu blijft het wel netjes in de inbox staan. </P> <P mce_keep="true"> </P> <P>Nu is er weer iets anders.......ik krijg steeds dezelfde mail binnen. Ik heb hem net opgestart en dat wat binnen is gekomen komt achter elkaar steeds opnieuw binne.</P> <P>Het blijft maar binnen komen, hoe kan dit nu weer. </P>
live preview
enter atleast 10 characters
WARNING: You mentioned %MENTIONS%, but they cannot see this message and will not be notified
Saving...
Saved
With selected deselect posts show selected posts
All posts under this topic will be deleted ?
Pending draft ... Click to resume editing
Discard draft